Hver dag er det den same kveldsrutine før jeg går til sengen. Og når jeg snakke om en rutine mener jeg ikke dene delen med å vaske ansikten, pusse tenner eller smøre seg inn med krem. Jada – det er ikke uviktig. Men da er credo mitt: Så enkelt som mulig.

Kveldsrutinen jeg snakker om handler ikke om produkter jeg bruke – men om rutinen i hode mitt. Det er rutinen som hjelper meg til å avslutte med dagen, sette fokus på de ting som „made my day“ – og forberede meg til den kommende dag og det jeg skal sette fokus på.

Kjern av rutinen er en del spørsmål jeg stille meg. Svarene er ofte veldig like – men jeg synes det er likevel viktig at jeg sette fokus hver dag igjen av det som føre til at livet mitt er det det er – og det jeg vil føre til 100%. Self om det er visse ting jeg kan ikke forandre (enda) er det opp til meg å takle de og gi energien til det som gi meg mer kjærlighet, mer letthet og mer positivitet.

Hvorfor er jeg takknemlig i mitt liv i dag?

Er jeg frisk? Hadde jeg nok mat og kunne jeg kjøpe alt jeg trenger til livet? Hadde jeg en god tid med mine venner og ektemannen? Og er det ikke bare bra at jeg har en jobb jeg drives med og som er en god utgangspunkt til min framtidige utvikling?

Hvorpå er jeg stolt?

Det er så en fin følelse å være stolt av sitt liv og det man gjøre. Jeg er stolt av mine ekteskap. At vi kan alltid ståler på hverandre og av det vi  bygde oss opp i de siste år. Men det er også ofte små ting. Når jeg klarte det å være snill til en person, jeg er ikke virkelig glad i, er det noen jeg gjøre meg bevisst – betyr det ja at min personlighet gjørte en riktig skritt i retningen jeg ønsker.

Hvem elsket meg i dag? Og hvilke personer elsker jeg?

Det er så fantastisk: Å kunne elske mennesker – og å blir elsket. Når jeg gjøre meg bevisst hvem konkret er disse mennesker spiller det til slutt ingen rolle at da finnes også 1 – 2 personer i hverdagslivet jeg er kanskje ikke særlig glad i. Noen ganger møter vi mennesker vi liker med en gang. Og selv om vi ser oss ikke igjen eller kontakten blir alltid kun overflatisk føler jeg ofte en liten kjærlighet til mennesker jeg møte i hverdagslivet.

Hvorfor har jeg gjort en innsats i dag?

Hver dag er din sjanse til en forendring i ditt liv. Hver dag er en oppfordring til å gi en innsats. Hver dag er min lille familie, self om det er for tiden kun mannen og jeg, kan også i framtiden føre et godt liv. Det er en av de viktigste mål for meg og når jeg gjøre meg bevisst at alt jeg gjøre hver dag er en investering.

Hvordan vil jeg oppleve i morgen?

Det er det siste spørsmål – og det handler på den ene side om konkrete ting jeg vil gjøre, for eksampel å vaske vinduer hjemme, srkive en innlegg på bloggen eller å gi det lille ekstra på jobben. Men – og når jeg tenker om det kommer jeg på at det er egentlig enda viktiger- på den andre siden handler det også om følelse. Det vi tenker har en utrolig stor inflytelse på det som skje. Og så bestemmer jeg meg hver kveld bevisst til å være i morgen lykkelig og glad i livet, til å oppleve dagen og mennesker jeg skal møte med en positiv innstilling og til å elske hvert øyeblikk.‘